Kurser

IT-Kurser

For at se alle kurser i Dansk Oplysnings Forbund Klik her

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser
Fotografering med Smartphone 28‑10‑2019 16:00 Man DGI Huset Nordkraft Kathrine Egemar
Se mere   Luk
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrativt personale og undervisere, der tager billeder til aftenskolens trykte medier eller digitale platforme

Vi forventer, at du er helt fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau!

Mål og indhold
På dette praktiske fotokursus lærer du, hvordan du teknisk og især indholdsmæssigt gør dine mobilbilleder meget bedre og mere sigende.

Du får indblik i billedkomposition, og hvordan du i sidste ende også vælger det rette motiv, så du får fortalt den rette historie med dit billede.

På dette kursus lærer du, at:
- udnytte features i mobilkameraet
- bruge andre kamera-apps, som giver dig endnu bedre billeder og redigeringsmuligheder
- efterbehandle billederne direkte på telefonen, så de er klar til brug

Medbring selv nyere smartphone (Android eller iOS) eller iPad

Bemærk, at der kan være begrænsninger på Android smartphone i forhold til redigering og apps.

Før kursusstart modtager du besked om, hvilken app, du skal downloade.

Instruktør
Webkonsulent og grafiker i DOF Kathrine Egemar

Tid
Mandag den 28. oktober, kl. 16.00-20.00

Sted
DGI Huset Nordkraft, Teglgårds Plads 1, 9000 Aalborg

Pris
150 kr for deltagere tilknyttet en DOF medlemsskole
600 kr for andre

Tilmeldingsfrist
Fredag den 18. oktober 2019

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto:reg.nr. 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 10 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400kr. udover kursusprisen.

Se kursusopslag i pdf hér

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19230
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 28-10-2019 16:00
Mødegange: 1
Lektioner: 4
Undervisere: Kathrine Egemar
Priser:
Medlem af DOF DKK 150,00
Ikke medlem DKK 600,00
PowerPoint 14‑11‑2019 10:00 Tor Aalborg Dennis Birk
Se mere   Luk
  • Navn: PowerPoint
  • Start: 14‑11‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Tor
  • Sted: Aalborg
  • Underviser: Dennis Birk
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrativt personale og undervisere.
Kurset henvender sig til dig, der har behov for og lyst til at lære de grundlæggende, relevante og mest brugte funktioner i PowerPoint, så du kan arbejde selvstændigt og effektivt med programmet.

Mål og indhold
Få et overblik over PowerPoints forskellige dele og områder. Du får en forståelse for, hvordan PowerPoint er opbygget og hvordan funktionerne benyttes bedst muligt.

Du lærer, hvordan du skal bruge PowerPoint på den rigtige måde ved brug af diaslayout og pladsholdere. Du får en masse gode tips og tricks til, hvor du effektivt kan opbygge og arbejde med dine præsentationer – for i sidste ende at spare tid.

Vi kommer omkring følgende emner:
-PowerPoint og dets opbygning
-Navigation
-Visninger
-Tekstbokse og pladsholdere
-Billeder og billedredigering
-Diagrammer - grafisk præsentation af data
-SmartArt - opret professionel grafik
-Figurer - udnyt de forskellige tegneredskaber
-Diasmaster - den rigtige måde at formatere på
-Typografier
-Diasshow

OBS: Medbring egen bærbar med PowerPoint (version 13 eller nyere)

Instruktør
Dennis Birk - Uddannet multimediedesigner i 2005, og har siden 2007 arbejdet med undervisning med fokus på Officepakken. Dennis har været selvstændig siden 2012, og underviser i dag virksomheder, kommuner og organisationer over hele landet i brugen af Officepakken.

Tid
Torsdag den 14. november 2019,
kl. 10.00-16.00

Sted
Aalborg - lokale oplyses senere

Pris
350 kr for deltagere tilknyttet en DOF-medlemsskole
1400 kr for andre

Tilmeldingsfrist
Fredag den 1. november 2019

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto:reg.nr. 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400kr. udover kursusprisen.

Se kursusopslag i pdf hér

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19232
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 14-11-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere: Dennis Birk
Priser:
Medlem af DOF DKK 350,00
Ikke medlem DKK 1.400,00
Brug Facebook aktivt! 15‑11‑2019 10:00 Fre DOF, Roskilde Adam Bindslev
Se mere   Luk
  • Navn: Brug Facebook aktivt!
  • Start: 15‑11‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Fre
  • Sted: DOF, Roskilde
  • Underviser: Adam Bindslev
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrative medarbejdere og andre, som allerede administrerer en Facebook-side for aftenskolen, men som gerne vil blive bedre til at bruge den aktivt, og som føler, at de ikke får nok ud af den tid, de lægger i arbejdet med den.

Mål & indhold
På dette kursus får du indblik i, hvordan du bruger din aftenskoles Facebookside mere målrettet, og hvordan du kan skabe mere trafik, interaktion og opmærksomhed på siden.

Indhold
-Indholdsstrategi - hvordan planlægger man godt indhold på sin Facebook-side
-Skabelse af engagement - hvad betyder engagement fra dem, der følger siden
-Billeder og video
-Konkurrencer
-Integration af Facebook på eksisterende hjemmeside
-Facebookannoncering - herunder remarketing og deciderede annoncer

Underviser
Adam Bindslev
Adam Bindslev arbejder til dagligt som e-learning-udvikler for Forlaget Edutasia og timelærer for VIA University. Gennem de sidste 20 år har han specialiseret sig i menneskets møde med teknologien, og den måde vi som mennesker, organisationer og virksomheder kan bruge teknologien til kommunikation, oplysning, læring og markedsføring. Han har udviklet e-learning-moduler om blandt andet sociale medier, ledelse, kreativ IT og meget mere. Han underviser i ledelse og kommunikation og fungerer som konceptudvikler i organisationer, der har brug for at formidle viden gennem digitale medier. Adam er desuden en af værterne på podcasten ”Datasnak” fra SAMDATA/HK.

Tid
Fredag den 15. november 2019,  kl. 10.00-16.00

Sted
DOF, Ny Østergade 7, 1.sal, 4000 Roskilde

Pris
350,- kr for deltagere tilknyttet en DOF medlemsskole
1400,- for andre

Tilmeldingsfrist
Fredag den 1. november 2019

Se kursusopslag i pdf hér

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves i tillæg til kursusgebyret et udeblivelsesgebyr på 400 kr.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19231
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 15-11-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere: Adam Bindslev
Priser:
Medlem af DOF DKK 350,00
Ikke medlem DKK 1.400,00
DOF's Inspirationsdag for skoleledere, bestyrelsesmedlemmer og administrative medarbejdere 30‑11‑2019 09:30 Lør Dalum Landbrugsskole, Odense
Se mere   Luk
Se mere   Luk

Styrk din aftenskole og udvid dit aftenskolenetværk!

DOF inviterer til en indholdsrig dag, hvor der er mulighed for at høre oplæg, deltage i forskellige inspirationsmoduler – og ikke mindst møde andre DOF´ere og DOF´s sekretariat.

Vi samles alle i starten og bliver varmet godt op af Anja Klemp Vilgaard, der indleder dagen med at fortælle om branding. Hvad er det egentlig, og hvad kan en god kernefortælling betyde for dit brand:
”I en digitaliseret tidslader, hvor vi alle er omgivet af stigende mængder indformation er fortællinger blevet vigtigere end nogen sinde før. Det er blevet vigtigere at kunne skære igennem og fænge hurtigere - at kunne sælge sig selv, sine varer, sine ydelser og sin ekspertise mere effektivt.”

Derefter har du mulighed for at deltage i 3 forskellige inspirationsmoduler efter eget valg - herunder også en workshop med Anja, så du kan få helt konkrete storytelling-redskaber med hjem.

Vi glæder os til at se dig!

Program
Kl. 9.30-10  Ankomst og kaffe/brød
Kl. 10-10.10  Velkommen
Kl. 10.10-11.00 Branding v/ Anja Klemp Vilgaard fra Get Ajour
Kl. 11.15-13.00 Inspirationsrunde 1
Kl. 13-14  Frokost
Kl. 14-15.45 Inspirationsrunde 2
Kl. 15.45-16.30 Kaffe og netværk
Kl. 16.30-18.15 Inspirationsrunde 3
Kl. 18.15-19.15 Afsluttende middag

(Ændringer kan forekomme)

Se invitationen (pdf) med indholdsbeskrivelser hér eller læs mere længere nede på denne side

Tid
Lørdag den 30. november, kl. 10-18.15
(Formiddagskaffe/-brød fra kl. 9.30,
aftensmad fra kl. 18.15-19.15)

Sted
Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
5260 Odense

Pris
320 kr. inkl. aftensmad
270 kr. uden aftensmad

Tilmelding
Tilmelding kan ske via knap nedenfor eller ved at ringe på tlf. 70 20 60 20.

OBS: Efter din tilmelding vil du få en mail, hvori du vil blive bedt om at vælge de inspirationsmoduler, som du ønsker at deltage i.
Du kan på selve dagen deltage i 3 moduler, men for at kunne opfylde alles behov bedst muligt, beder vi dig om at oplyse en 4. som ”reserve”.

Tilmeldingsfrist
1. november 2019

Workshops/inspirationsmoduler (du kan vælge 3 af disse):

Storytelling: Fortællinger der fænger
Via eksempler, historier, øvelser og fakta vil du blive inspireret og guidet ind i storytellingens verden samtidig med, at du modtager nogle helt konkrete råd og indgange til dit eget arbejde med storytelling. Undervisningen er ekstremt hands-on og proaktiv, ligesom den udstyrer dig med en praktisk anvendelig metode og et såkaldt ’stolthedsbarometer’, som du kan anvende dag 1 efter workshoppen.
The money making story
Der er ingen tvivl om, at storytelling virker. Forskning såvel som konkrete erfaringer viser, at vi forstår, husker og engagerer os
mere ved hjælp af fortællinger. I USA har de gjort brug af det, de kalder ’the money making story’ i årevis og 90% af amerikanske virksomheder fortæller, at de bruger storytelling og content marketing. Tallene viser nemlig, at det er både billigere og mere effektfuldt at bruge historier og værdibårent indhold fremfor traditionel PR.

Facebook & annoncering
Det handler om at nå sin målgruppe, når vi indbyder til workshop om annoncering på Facebook. Der er ingen tvivl om, at det er blevet sværere og sværere at nå de potentielle kursister i et mediebillede, der er mere og mere fragmenteret. Vi kan ikke længere regne med, at alle ser omtalen i lokalavisen – og udgifterne til at lave husstandsomdelte materialer er blevet uoverstigelige for de fleste.
Her kommer Facebook ind i billedet som et billigt og effektivt alternativ. Over 3 millioner danskere er akti
ve på Facebook – og det betyder, at en stor del af dine kursister
også er at finde der. På denne workshop fokuserer vi på dig, som allerede har en Facebook-side, men som kan bruge tips og tricks til at tilrettelægge en effektiv kampagne. Vi ser på forskellige måder at målrette annoncer, på hvilke typer af annoncer, der fungerer bedst, og hvordan du bedst muligt udnytter de ressourcer, du bruger på Facebook-annoncering. Underviser er Adam Bindslev,   der har arbejdet med sociale medier, så længe de har eksisteret. Til daglig arbejder Adam i Edutasia som indholdsudvikler og underviser indenfor kommunikation, ledelse, grafisk arbejde og fotografi.

Hvor er lågen til samarbejdsskabet - og hvilken nøgle låser den op?
Workshop om udvikling gennem projekter, med og uden partnerskaber.
Tidskrævende, bøvlet og besværligt - sådan opleves arbejdet med projekter i mange sammenhænge. Men det kan også være inspirerende og
udviklende at give aftenskolen en ny og aktuel profilering i forhold til lokalsamfund og myndigheder! For alle vinkler og anledninger gælder, at idéer skal gennemtænkes og formuleres, samarbejder skal præciseres og aftales – og projekter skal gennemskues, så de kan styres godt i mål.
I denne workshop tager vi hul på denne spændende og udfordrende del af aftenskolens udvikling. Allerførst skal du jo have en idé … - og dernæst: Hvordan formulerer du din idé, så den kan forstås af nogen, der ikke ved noget om aftenskolens kvaliteter på forhånd?
v/ foreningskonsulent Kirsten S. Knudsen og Pernille Marstrand

Foto med SmartPhone
På denne praktiske workshop - med grafiker og webkonsulent Kathrine Egemar - lærer du, hvordan du indholdsmæssigt  kan gøre dine mobilbilleder meget bedre og mere sigende. Du får indblik i billedkomposition, og hvordan du i sidste ende også vælger det rette motiv, så du får fortalt den rette historie med dit billede.
Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau!
NB. Medbring egen smartphone eller iPad.

DOFPro spørgetime
Kom til spørgetime hos IT-Konsulent Martin Michel, hvor du kan få svar på de spørgsmål, som du måske brænder inde med: Hvor gemmer den funktion sig? Hvordan var det nu lige man gjorde?
Benyt lejligheden til at vende eventuelle udfordringer, som du møder i det daglige arbejde.

Bestyrelsens rolle og ansvar
Bestyrelser er ligeså forskellige som skoler, og for nogle kan det være svært at overskue, hvilket ansvar og hvilke opgaver der er i bestyrelsesarbejdet. Noget er givet i loven, mens andet aftales i de enkelte bestyrelser. Fælles er det, at bestyrelsen kan blive en aktiv og vigtig partner for skolelederen, så man opnår det gode samspil.
I denne workshop kommer vi både ind på det formelle ansvar, men vi vil også identificere de opgaver og roller, som man kan aftale sig til i de enkelte bestyrelser, og hvilke fordele eller ulemper det kan bringe med sig. DOF’s foreningskonsulent Anne Refsgaard leder debatten.

Farvel til kataloget
Hvad skal aftenskolen gøre, når den ikke længere sender et kursuskatalog ud?
Med baggrund i praktiske erfaringer fra blandt andet DOF Paarup Aftenskole, skal vi tale om alternative muligheder for markedsføring – herunder de digitale. Målet er at skabe et overblik over de digitale kanaler, som fx. sociale medier, nyhedsmails, digitale annoncer mm. Det er svært at lære og nå det hele på én gang, så med et overblik bliver det nemmere at beslutte, hvad din skole i første omgang skal koncentrere sig om.
v/ kommunikationskonsulent Martin Hansen og DOF Paarup Aftenskole

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19112
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 30-11-2019 09:30
Mødegange: 1
Lektioner: 10
Undervisere:
Priser:
Medlem af DOF - inkl aftensmad DKK 320,00
Medlem af DOF - uden aftensmad DKK 270,00
Brug Facebook aktivt! 09‑12‑2019 10:00 Man Sundhedsteamet, Horsens Adam Bindslev
Se mere   Luk
  • Navn: Brug Facebook aktivt!
  • Start: 09‑12‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Man
  • Sted: Sundhedsteamet, Horsens
  • Underviser: Adam Bindslev
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrative medarbejdere og andre, som allerede administrerer en Facebook-side for aftenskolen, men som gerne vil blive bedre til at bruge den aktivt, og som føler, at de ikke får nok ud af den tid, de lægger i arbejdet med den.

Mål & indhold
På dette kursus får du indblik i, hvordan du bruger din aftenskoles Facebookside mere målrettet, og hvordan du kan skabe mere trafik, interaktion og opmærksomhed på siden.

Indhold
-Indholdsstrategi - hvordan planlægger man godt indhold på sin Facebook-side
-Skabelse af engagement - hvad betyder engagement fra dem, der følger siden
-Billeder og video
-Konkurrencer
-Integration af Facebook på eksisterende hjemmeside
-Facebookannoncering - herunder remarketing og deciderede annoncer

Underviser
Adam Bindslev
Adam Bindslev arbejder til dagligt som e-learning-udvikler for Forlaget Edutasia og timelærer for VIA University. Gennem de sidste 20 år har han specialiseret sig i menneskets møde med teknologien, og den måde vi som mennesker, organisationer og virksomheder kan bruge teknologien til kommunikation, oplysning, læring og markedsføring. Han har udviklet e-learning-moduler om blandt andet sociale medier, ledelse, kreativ IT og meget mere. Han underviser i ledelse og kommunikation og fungerer som konceptudvikler i organisationer, der har brug for at formidle viden gennem digitale medier. Adam er desuden en af værterne på podcasten ”Datasnak” fra SAMDATA/HK.

Tid
Mandag den 9. december 2019,  kl. 10.00-16.00

Sted
Sundhedsteamet, Rådhustorvet 21, 3. sal, 8700 Horsens

Pris
350,- kr for deltagere tilknyttet en DOF medlemsskole
1400,- kr for andre

Tilmeldingsfrist
Mandag den 25. november 2019

Se kursusopslag i pdf hér

Tilmelding og betaling
Benyt tilmeldingsknap nedenfor eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves i tillæg til kursusgebyret et udeblivelsesgebyr på 400 kr.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19234
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 09-12-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere: Adam Bindslev
Priser:
Medlem af DOF DKK 350,00
Ikke medlem DKK 1.400,00