Kurser

IT-Kurser

For at se alle kurser i Dansk Oplysnings Forbund Klik her

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser
VuptiWeb workshop 29‑08‑2019 10:00 Tor DOF, Roskilde Kathrine Egemar
Se mere   Luk
  • Navn: VuptiWeb workshop
  • Start: 29‑08‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Tor
  • Sted: DOF, Roskilde
  • Underviser: Kathrine Egemar
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Alle skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrative medarbejdere og andre, der vil arbejde eller arbejder med skolens hjemmeside i DOF’s hjemmesidesystem VuptiWeb

Mål & indhold
Formålet med workshoppen er at hjælpe dig med at lave skolens hjemmeside i VuptiWeb og/eller hjælpe dig med de funktioner, som du synes, at du har lidt svært ved.
Du har mulighed for at sidde og arbejde med egen hjemmeside, og Kathrine vil være til rådighed for at hjælpe og løbende svare på spørgsmål.
Du kan ikke regne med at få en 100% færdig hjemmeside i løbet af workshoppen, men du vil være kommet et godt stykke vej, så du selv har mulighed for at færdiggøre den.

Forud for dagen må du meget gerne sende spørgsmål vedrørende brug af systemet til Kathrine Egemar på mail: ke@danskoplysning.dk

OBS! Medbring gerne din egen bærbare computer.
Skulle dette ikke være muligt kan kursusmaskiner stilles til rådighed. Kontakt Lis Schlotfeldt på lis@danskoplysning.dk eller 26 17 90 73.

Instruktører
Kathrine Egemar, Grafiker og Webkonsulent hos DOF

Tid
Torsdag den 29. august 2019, kl. 10-14

Sted
DOF, Ny Østergade 7, 1.sal, 4000 Roskilde

Pris
Gratis. Tilmelding dog nødvendig!

Tilmeldingsfrist
Mandag den 19. august 2019

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et gebyr på 400 kr.
I de tilfælde, hvor frameldingen påfører DOF udgifter til forplejning og logi, opkræves et beløb svarende til de faktiske udgifter.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19222
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 29-08-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 4
Undervisere: Kathrine Egemar
Priser:
Medlem af DOF - gratis DKK 0,00
Fotografering med Smartphone 04‑09‑2019 16:00 Ons Aalborg Kathrine Egemar
Se mere   Luk
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer og administrativt personale.
Kurset er for dig, som drømmer om at kunne tage mobilbilleder, der er så gode, at de kan bruges både i trykte medier og på digitale platforme.

Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau.

Mål og indhold
På dette praktiske fotokursus lærer du, hvordan du teknisk og indholdsmæssigt gør dine mobilbilleder så gode, at du kan bruge dem både i trykte medier og på digitale platforme. Du får indblik i billedkomposition, og hvordan du i sidste ende vælger det rette motiv.

På dette kursus lærer du, at:
- udnytte features i mobilkameraet
- bruge andre kamera-apps, som giver dig endnu bedre billeder og redigeringsmuligheder
- efterbehandle billederne direkte på telefonen, så de er klar til brug

Kurset fokuserer på teknik, kamera-apps, indhold og simple øvelser.

Medbring selv nyere smartphone (Android eller iOS) eller iPad.

Bemærk, at der kan være begrænsninger på Android smartphone i forhold til redigering og apps.

Vi arbejder med de nyeste kamera-apps. Du får eventuelt mindre udgifter til køb af disse, hvis du ikke har dem.
Før kursusstart sendes en oversigt over apps.

Instruktør
Webkonsulent og grafiker i DOF Kathrine Egemar

Tid
Onsdag den 4. september, kl. 16.00-20.00

Sted
Aalborg - lokale oplyses senere

Pris
150 kr for deltagere tilknyttet en DOF medlemsskole
600 kr for andre

Tilmeldingsfrist
Onsdag den 21. august 2019

Se kursusopslag i pdf hér

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto:reg.nr. 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400kr. udover kursusprisen.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19224
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-09-2019 16:00
Mødegange: 1
Lektioner: 4
Undervisere: Kathrine Egemar
Priser:
Medlem af DOF DKK 150,00
Ikke medlem DKK 600,00
VuptiWeb workshop 05‑09‑2019 10:00 Tor Århus Kathrine Egemar
Se mere   Luk
  • Navn: VuptiWeb workshop
  • Start: 05‑09‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Tor
  • Sted: Århus
  • Underviser: Kathrine Egemar
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Alle skoleledere, bestyrelsesmedlemmer, administrative medarbejdere og andre, der vil arbejde eller arbejder med skolens hjemmeside i DOF’s hjemmesidesystem VuptiWeb

Mål & indhold
Formålet med workshoppen er at hjælpe dig med at lave skolens hjemmeside i VuptiWeb og/eller hjælpe dig med de funktioner, som du synes, at du har lidt svært ved.
Du har mulighed for at sidde og arbejde med egen hjemmeside, og Kathrine vil være til rådighed for at hjælpe og løbende svare på spørgsmål.
Du kan ikke regne med at få en 100% færdig hjemmeside i løbet af workshoppen, men du vil være kommet et godt stykke vej, så du selv har mulighed for at færdiggøre den.

Forud for dagen må du meget gerne sende spørgsmål vedrørende brug af systemet til Kathrine Egemar på mail: ke@danskoplysning.dk

OBS! Medbring gerne din egen bærbare computer.
Skulle dette ikke være muligt kan kursusmaskiner stilles til rådighed. Kontakt Lis Schlotfeldt på lis@danskoplysning.dk eller 26 17 90 73.

Instruktører
Kathrine Egemar, Grafiker og Webkonsulent hos DOF

Tid
Torsdag den 5. september 2019, kl. 10-14

Sted
Århus - lokale oplyses senere

Pris
Gratis. Tilmelding dog nødvendig!

Tilmeldingsfrist
Onsdag den 21. august 2019

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et gebyr på 400 kr.
I de tilfælde, hvor frameldingen påfører DOF udgifter til forplejning og logi, opkræves et beløb svarende til de faktiske udgifter.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19223
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 05-09-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 4
Undervisere: Kathrine Egemar
Priser:
Medlem af DOF - gratis DKK 0,00
Publisher grundkursus 06‑09‑2019 10:00 Fre DOF, Roskilde Dennis Birk
Se mere   Luk
  • Navn: Publisher grundkursus
  • Start: 06‑09‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Fre
  • Sted: DOF, Roskilde
  • Underviser: Dennis Birk
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer og administrativt personale.
Kurset henvender sig til dig, der har behov for og lyst til at lære de grundlæggende, relevante og mest brugte funktioner i Publisher, så du kan arbejde selvstændigt og effektivt med programmet.
Du behøver ikke at have erfaring med Publisher forinden, men vi antager, at du har arbejdet med en PC før.

Mål og indhold
Du vil efter dette Publisher kursus være i stand til at opsætte (layoute) forskellige typer af grunddokumenter (nyhedsbreve, brochurer, kataloger og blade).
Du vil kunne klargøre Publisher dokumenter til tryk og til web herunder dannelsen af et PDF-dokument. Ligeledes vil du have opnået en forståelse for Publisher som muliggør en naturlig videreudvikling.

Kursusindhold
-Kom godt i gang med Publisher
-Opbygning af publikation
-Arbejde med tekst
-Arbejde med figurer
-Farver
-Designelementer
-Indsættelse af billeder
-Mastersider
-Konvertering til PDF
-Skabeloner
-Styring af store dokumenter
-Avancerede layoutværktøjer
-Præcisionsarbejde vha. hjælpelinjer
-Figurtegning
-Brevfletning

Instruktør Dennis Birk - Uddannet multimediedesigner i 2005, og har siden 2007 arbejdet med undervisning med fokus på Officepakken. Dennis har været selvstændig siden 2012, og underviser i dag virksomheder, kommuner og organisationer over hele landet i brugen af Officepakken.

Tid
Fredag den 6. september 2019,
kl. 10.00-17.00

Sted
DOF, Ny Østergade 7, 1.sal, 4000 Roskilde

Pris
350 kr for deltagere tilknyttet en DOF-medlemsskole
1400 kr for andre

Tilmeldingsfrist
Fredag den 23. august 2019

Se kursusopslag i pdf hér

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto:reg.nr. 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400kr. udover kursusprisen.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19218
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 06-09-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 7
Undervisere: Dennis Birk
Priser:
Medlem af DOF DKK 350,00
Ikke medlem DKK 1.400,00
Fotografering med Smartphone 18‑09‑2019 15:00 Ons DOF, Roskilde Kathrine Egemar
Se mere   Luk
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer og administrativt personale.
Kurset er for dig, som drømmer om at kunne tage mobilbilleder, der er så gode, at de kan bruges både i trykte medier og på digitale platforme.

Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau.

Mål og indhold
På dette praktiske fotokursus lærer du, hvordan du teknisk og indholdsmæssigt gør dine mobilbilleder så gode, at du kan bruge dem både i trykte medier og på digitale platforme. Du får indblik i billedkomposition, og hvordan du i sidste ende vælger det rette motiv.

På dette kursus lærer du, at:
- udnytte features i mobilkameraet
- bruge andre kamera-apps, som giver dig endnu bedre billeder og redigeringsmuligheder
- efterbehandle billederne direkte på telefonen, så de er klar til brug

Kurset fokuserer på teknik, kamera-apps, indhold og simple øvelser.

Medbring selv nyere smartphone (Android eller iOS) eller iPad.

Bemærk, at der kan være begrænsninger på Android smartphone i forhold til redigering og apps.

Vi arbejder med de nyeste kamera-apps. Du får eventuelt mindre udgifter til køb af disse, hvis du ikke har dem.
Før kursusstart sendes en oversigt over apps.

Instruktør
Webkonsulent og grafiker i DOF Kathrine Egemar

Tid
Onsdag den 18. september, kl. 15.00-19.00

Sted
DOF, Ny Østergade 7, 1.sal, 4000 Roskilde

Pris
150 kr for deltagere tilknyttet en DOF medlemsskole
600 kr for andre

Tilmeldingsfrist
Mandag den 9. september 2019

Se kursusopslag i pdf hér

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto:reg.nr. 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400kr. udover kursusprisen.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19225
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 18-09-2019 15:00
Mødegange: 1
Lektioner: 4
Undervisere: Kathrine Egemar
Priser:
Medlem af DOF DKK 150,00
Ikke medlem DKK 600,00
Publisher grundkursus 27‑09‑2019 10:00 Fre Aalborg Dennis Birk
Se mere   Luk
  • Navn: Publisher grundkursus
  • Start: 27‑09‑2019
  • Start tid: 10:00
  • Ugedag: Fre
  • Sted: Aalborg
  • Underviser: Dennis Birk
  • :
Se mere   Luk

Målgruppe
Skoleledere, bestyrelsesmedlemmer og administrativt personale.
Kurset henvender sig til dig, der har behov for og lyst til at lære de grundlæggende, relevante og mest brugte funktioner i Publisher, så du kan arbejde selvstændigt og effektivt med programmet.
Du behøver ikke at have erfaring med Publisher forinden, men vi antager, at du har arbejdet med en PC før.

Mål og indhold
Du vil efter dette Publisher kursus være i stand til at opsætte (layoute) forskellige typer af grunddokumenter (nyhedsbreve, brochurer, kataloger og blade).
Du vil kunne klargøre Publisher dokumenter til tryk og til web herunder dannelsen af et PDF-dokument. Ligeledes vil du have opnået en forståelse for Publisher som muliggør en naturlig videreudvikling.

Kursusindhold
-Kom godt i gang med Publisher
-Opbygning af publikation
-Arbejde med tekst
-Arbejde med figurer
-Farver
-Designelementer
-Indsættelse af billeder
-Mastersider
-Konvertering til PDF
-Skabeloner
-Styring af store dokumenter
-Avancerede layoutværktøjer
-Præcisionsarbejde vha. hjælpelinjer
-Figurtegning
-Brevfletning

Instruktør Dennis Birk - Uddannet multimediedesigner i 2005, og har siden 2007 arbejdet med undervisning med fokus på Officepakken. Dennis har været selvstændig siden 2012, og underviser i dag virksomheder, kommuner og organisationer over hele landet i brugen af Officepakken.

Tid
Fredag den 27. september 2019,
kl. 10.00-17.00

Sted
Aalborg - lokale oplyses senere

Pris
350 kr for deltagere tilknyttet en DOF-medlemsskole
1400 kr for andre

Tilmeldingsfrist
Fredag den 6. september 2019

Se kursusopslag i pdf hér

Tilmelding og betaling
Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20.
Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto:reg.nr. 7118, kontonr. 0001628463
Kursusgebyret kan kun refunderes senest 14 dage før kursets start.
Ved udeblivelse på selve kursusdagen uden forudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400kr. udover kursusprisen.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 19219
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 27-09-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 7
Undervisere: Dennis Birk
Priser:
Medlem af DOF DKK 350,00
Ikke medlem DKK 1.400,00