2.2 VuptiWeb udseende

2.2.1 SEKTIONER I ADMINISTRATION

VuptiWeb administration er logisk opdelt i tre hovedsektioner:
- Sektionspanel, hvor man navigerer mellem Indhold og Mediearkivet.
- Navigation, hvor man via en træ-visning navigerer mellem sidens eller mediebibliotekets elementer.
- Indholdsområde, hvor man arbejder med hjemmesidens indhold.

Fig 3.png

2.2.2 VISNING PÅ MINDRE SKÆRME

Hvis man arbejder på en lille skærm (f.eks. smartphone eller tablet), så vil Navigation som udgangspunkt blive
skjult. For at få vist navigationsmenu, klik på f.eks. Indhold ikon i sektionspanelet og navigationen vil glide ind.
Efter du har valgt et element (f.eks. en side), skjules navigation igen. For at skjule navigation uden at vælge et
element, klik et hvilket som helst sted uden for navigationen eller – på tablets – skub bare navigation til venstre.

Fig 4.png

2.2.3 NAVIGATION OG VISNING AF ELEMENTER

Når du vælger Indhold eller Mediearkiv i sektionspanelet, viser navigationen en træagtig struktur, hvor man kan navigere mellem de enkelte elementer. Navigationen foregår ved at klikke på den lille pil ved siden af et element, som derefter udvides og viser de enkelte underelementer. For Indhold vil det som regel være sider og undersider, mens det vil for Mediearkiv som regel være de enkelte mapper, undermapper eller billeder/dokumenter.

Klik på et element for at få det vist i Indholdsområdet.

Fig 5.png

2.2.4 ELEMENTER I INDHOLD SEKTIONEN

Fig 6.png

Indhold sektionens rod er vist med et lille hus-ikon og (som regel) skolens navn. Det er en logisk startnode og her kan man ikke oprette underelementer. Under roden har vi tre hovedelementer:
- Home (kan have et andet navn) angiver hjemmesidens startside. Alle øvrige sider er undersider til denne startside. Undersider vises ved at klikke på den lille pil ved siden af Home.
- Boxes er overordnet element til oprettelse af bokse på hjemmesiden. Alle sidens bokse (venstre eller højre) optræder som dette elements underelementer og vises ved at klikke på pilen ved siden af Boxes.
- Settings indeholder parametre som definerer hjemmesidens udseende. Det er her vi definerer farver, skrifttyper, dimensioner osv. Man kan ikke oprette underelementer her.