5.5 Links

Hjemmesidenavigation sker altid via de såkaldte links. Uden links ville det være umuligt at komme fra en side til anden og links er derfor nok den mest essentielle del af World Wide Web. I Vupti kan man forholdsvis nemt oprette links og vi kan vælge, om vi ønsker at linke til en anden side på vores hjemmeside, til en ekstern hjemmeside eller til en fil (billede, video, dokument). Du kan både linke fra tekst eller billeder. Fremgangsmåden er den samme.

5.5.1 LINKE TIL EN SIDE

Fig 46.png

- Markér det element (tekst eller billede), som skal linke til en bestemt side.
- Klik på ”Insert/edit link” knap. Bemærk at denne knap også buges til at redigere et eksisterende link.
- Hvis du vil linke til en ekstern side (f.eks. www.danskoplysning.dk), indsæt adressen i URL feltet.
- Hvis du ønsker at den linkede side åbnes i et nyt vindue/tab, vælg ”Opens the linked document in a new window or tab” under Åben i vindue. Du vil normalt vælge dette, hvis du linker til en ekstern side. Hvis du linker til en side på din hjemmeside, så skal du ikke vælge noget her.
- Hvis du vil linke til en side på din hjemmeside (intern side), navigér til den ønskede side i sektionen Indhold.
- Klik på ”Vælg” og link er nu indsat

5.5.2 LINKE TIL EN FIL (BILLEDE, DOKUMENT)

På samme måde som vi linker til sider (interne og eksterne) kan vi linke til en fil. Det kan være et billede eller et dokument.

- Markér det element (tekst eller billede), som skal linke til en bestemt fil og klik på Link knap.
- Klik på Link to file.
- Navigér til og vælg den ønskede fil i vores mediebibliotek.
- Her vil du normalt vælge, at filen åbnes i et nyt vindue/fane. Vælg derfor ”Opens the…in the new window…”
- Klik på ”Vælg” og link er nu indsat

Fig 47.png