5.7 Indsæt tekst fra et eksternt dokument

Det sker tit, at vi ønsker at indsætte tekst fra andre kilder som f.eks. Microsoft Word dokument, andre hjemmesider, PDF filer osv. Til dette formål er det i første omgang vigtigt at kende 2 tastatur genveje:

CTRL+C: Kopierer markeret tekst fra en ekstern kilde til computerens udklipsholder.

CTRL+V: Indsætter den kopierede tekst fra udklipsholderen.

Vi skal også være opmærksomme på, at tekst som kopieres fra andre kilder sandsynligvis indeholder en del bagvedliggende kode, som også overføres til vores editor. Da disse koder muligvis ikke understøttes i editoren og/eller ikke vises hensigtsmæssigt på hjemmesiden, er det nødvendigt at rense det kopierede tekst for dissekoder.

Den nemmeste måde er at bruge Notesblok, som følger med Windows og er et af de mest simple tekstredigeringsprogrammer. Notesblok findes under Start -> Alle programmer -> Tilbehør

Fig 62.png

Fremgangsmåden er følgende:

1. Åbn Notesblok.
  2. Åbn den ønskede tekst-kilde (f.eks. Word dokument).
  3. Kopiér den ønskede tekst med CTRL-C.
  4. Indsæt den kopierede tekst ind i Notesblok med CTRL-V.
  5. Kopiér teksten fra Notesblok med CTRL-C.
  6. Indsæt den kopierede tekst ind i VuptiWebs editor med CTRL-V.

Som vi kan se, så indeholder ovenstående et ekstra trin (4 & 5), men til gengæld får vi ren tekst ind i vores editor og vi risikerer ikke at unødvendige koder følger med